Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Webbyråer

Lunds universitet har avtal med externa webbyråer i två olika kategorier. På denna sida hittar du information om när det kan vara aktuellt att ta hjälp av en extern byrå, om hur avtalen ska användas samt kontaktuppgifter till respektive byrå. Här har vi också samlat information om färdiga webbmallar och annat som är viktig att veta för dig som arbetar med webbsidor där Lunds universitet står som avsändare.

Webbmallar och publiceringsverktyg

Lunds universitets grafiska profil gäller också på webben. Försäkra dig om att allt digitalt material som produceras i universitetets namn följer regler och anvisningar i den grafiska manualen. Utgå alltid så långt som möjligt ifrån universitetets HTML-mallar när du ska ta fram en webbplats. Mallarna finns för nedladdning i universitetets Bild- och mediebank.

De webbplatser som ingår i den universitetsgemensamma webblösningen i Drupal anpassas automatiskt till den grafiska form som finns framtagen för webbsidor vid Lunds universitet. Ytterligare information om webbsamordning och publiceringsverktyg inom universitetet hittar du på sidan Webbpublicering och sociala medier. På sidan finns också information om bloggverktyg, nyhetsbrev och universitetets guide för sociala medier.

Läs mer om universitetets webbsamordning och publiceringsverktyg

Har du behov av att skapa en form som ligger utanför de befintliga mallarna? Om du till exempel ska ta fram någon form av kampanjsajt, kan du ta hjälp av universitetets upphandlade webbyråer nedan.

Anlita våra upphandlade webbyråer

Avtalen med webbyråer är uppdelade i två kategorier. Vänd dig direkt till den byrå vars kategori du anser passar ditt uppdrag bäst. Observera att du inte ska skicka ut en offertförfrågan (så kallad avropsförfrågan) till båda byråerna samtidigt.

Helhetslösningar för digitala koncept: Valtech

Valtech har kapacitet att hantera uppdrag som innefattar alla faser i ett digitalt utvecklingsprojekt: från analys och strategi till koncept och design för en digital lösning. Byrån kan dessutom leverera tekniskt implementerade lösningar, till exempel en webbplats, app eller blogg. Uppdragen kan också gälla enskilda delar av den digitala utvecklingsprocessen, så som formgivning och interaktionsdesign eller informationsstruktur och taxonomi.

Kontaktuppgifter

Matthew Raoufi, affärsutvecklare
+46 761 36 30 86
matthew [dot] raoufi [at] valtech [dot] se

Läs mer på Valtechs webbplats

Särskild kompetens inom digital marknadskommunikation: The Fan Club

The Fan Club har kapacitet att hantera uppdrag med särskilt fokus på digital marknadskommunikation. Uppdrag kan gälla rådgivning och produktion för digitala kampanjer, till exempel för AdWords och sociala medier. Uppdrag kan också gälla rådgivning och koncept för sökoptimering och sökmarknadsföring.

Kontaktuppgifter

Ola Obrant Andreasson
+46 40 630 89 00
ola [dot] obrant [dot] andreasson [at] thefanclub [dot] se

Läs mer på The Fan Clubs webbplats

Att tänka på innan du tar kontakt med en webbyrå

Försäkra dig om att allt digitalt material som produceras av en extern webbyrå följer regler och anvisningar i den grafiska manualen. 

Läs mer om hur den grafiska profilen ska tillämpas på webbsidor

Råd och stöd

Behöver du råd och stöd vid beställning av tjänster hos de upphandlade webbyråerna eller har frågor om hur avtalen ska användas, kontakta Varumärkesavdelningen på sektion Kommunikation.

Är du osäker på vilken typ av mallar som finns, eller har frågor om hur den grafiska profilen ska användas på webben? Kontakta i första hand din fakultetsrepresentant i nätverket SamWebb: 

Mer information om nätverket SamWebb finns på sidan Webbpublicering och sociala medier

Alternativt kontakta Maria Wendel på Varumärkesavdelningen, via telefon +46 46 222 70 07 eller e-post maria [dot] wendel [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Sidansvarig:

Kontakt

För övergripande frågor om upphandling eller synpunkter på befintliga avtal:

Kontakta Inköp och upphandling på sektionen Ekonomi

För råd och stöd inför en beställning eller vid frågor om hur avtalen ska användas, kontakta:

Varumärkesavdelningen, sektionen Kommunikation

grafiskprofil [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Maria Wendel
Kommunikatör
maria [dot] wendel [at] kommunikation [dot] lu [dot] se 
+46 46 222 70 07

Anna Johnsson
Kommunikatör
anna_v [dot] johnsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 70 21

Nina Ransmyr
Kommunikatör
nina [dot] ransmyr [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 03 20

Petra Francke
Kommunikatör
petra [dot] francke [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 03 16

Nina Dahlström
Kommunikatör
nina [dot] dahlstrom [at] kommunikation [dot] lu [dot] se
+46 46 222 71 49

Clyde Lange
Kommunikatör/grafisk formgivare
(Media-Tryck)
clyde [dot] lange [at] service [dot] lu [dot] se 
+46 46 222 74 70

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen