Ladok för utbildning på forskarnivå

Dokumentationen av studier på forskarnivå vid Lunds universitet regleras i Högskoleförordningen, Förordning om redovisning av studier m m vid universitet och högskolor samt i lokala föreskrifter. På denna sida hittar du information om vad som ska dokumenteras och av vem.

Följande ska dokumenteras för utbildning på forskarnivå:

• Antagning
  • Handledare
  • Individuell studieplan
  • Registrering
  • Aktivitet och finansiering
  • Studieuppehåll
  • Studieavbrott
  • Uppnådd andel av utbildning
  • Godkända kurser och individuela åtaganden
  • Särskilt tillstånd att delta i kurser inom utbildning på forskarnivå
  • Alla kurser klara
  • Godkänd avhandling
  • Examensbevis

Utförligare information finns i dokumenten nedan:

Registrering

Alla aktiva forskarstuderande ska registreras i Ladok vid varje termins början. Doktoranderna kan själva registrera sig via Studentportalen. Ny skrivelse om registrerinf förbereds av Ladokgruppen.

Rapportering av studieaktivitet och finansiering

Lunds universitet är skyldigt att lämna uppgifter om doktorander till Statistiska Centralbyrån. Uppgifterna används också i universitetets årsredovisning. De institutioner som har doktorander måste därför rapportera in doktorandernas aktivitet och finansiering. Nya instruktioner förbereds av Ladokgruppen och lathund utvecklas.

Senaste skrivelsen om rapportering av aktivitet och finaniering (PDF 567kB, nytt fönster)