Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Ladok 

ett system för studiedokumentation

Om Ladok

Ladok är ett datorbaserat studieregister som innehåller individuella uppgifter om studerande i grundläggande och avancerad utbildning samt forskarutbildning. I Lunds universitets Ladok finns uppgifter tidigast från 1976. De olika fakulteterna införde Ladok vid olika tidpunkter. Detaljerad information finns i dokumentet "Vad finns i Ladok och från när?".

Vad finns i Ladok och från när? (PDF 84 kB, öppnas i nytt fönster)

Logga in i Ladok

Du loggar in i Ladok på www.start.ladok.se. Använd webbläsarna Google Chrome eller Mozilla Firefox. Logga in med ditt lucat-id.. Alla som arbetar inom Lunds universitet loggar in på samma ställe. Beroende på vilken behörighet du har kommer du att kunna utföra olika arbetsuppgifter Ladok.

Offentliga uppgifter

Lunds universitet omfattas som statlig myndighet av offentlighetsprincipen; uppgifterna i Ladok är i regel offentliga. Det är dock viktigt att utlämnande av uppgifter sker i enlighet med gällande regelverk. Alla externa beställningar av personuppgifter ur Ladok ska du därför hänvisa till Ladokgruppen för att garantera en enhetlig behandling. Läs mer om Lunds universitets behandling av personuppgifter.

Driftstörningar

Under 2018 har Lunds universitet att fått en ny version av Ladok, som ska att förenkla och bättre stödja studieadministrationen. Det nya Ladok utvecklas fortfarande med nya funktioner. Torsdag ojämna veckor, mellan 05:30-09:00 uppdateras Ladok och under denna tid går det inte att nå systemet. Det nya Ladok utvecklas nationellt inom ramen för Ladokkonsortiet. Under hösten kommer fler svenska lärosäten att produktionssätta det nya Ladok och i samband med detta kommer systemet att drabbas av driftstörningar. För mer information om driftstörningar följ bloggen ”Ladok3 på LU”.

Sidansvarig:

Kontakt

Studieadministrativa system

E-post:
support [at] ladok [dot] lu [dot] se

Besöksadress:
Sölvegatan 18 B, Lund

Postadress:
Lunds universitet
Studieadministrativa system
Box 117
221 00 Lund

Internpost:
Hämtställe 13

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen