Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Kontrakt

- externfinansierade kontrakt i LUCRIS
Kontrakt för externfinansierad forskning benämns på engelska ”Awards” i LUCRIS. Syftet med att ha med kontrakten i LUCRIS, är bland annat att kunna koppla dem till projekt för att visa hur projekten är finansierade.

Forskare kan knyta (sina egna) kontrakt till projekt som de deltar i. Man kan se samtliga egna kontrakt i LUCRIS-gränssnittet på den personliga sidan. På hemsidan för ett projekt i forskningsportalen kommer enbart finansiärens namn samt start- och slutdatum visas ut. Det är möjligt att knyta flera kontrakt till samma projekt.

Hur kommer kontrakten in?

I samband med införandet av nya ekonomisystemet Raindance och införandet av LUCRIS, provas en ny hanteringsordning av kontrakten vid Lunds universitet. Informationen om kontrakten i LUCRIS registreras centralt av Forskningsservice, som även hanterar diarieföringen av inkomna kontrakt. Det är den person som normalt ansvarar för diarieföringen av kontrakten lokalt som ser till att nyinkomna kontrakt kommer den centrala funktionen tillhanda.

För dig som lokalt ansvarar för diarieföringen av kontrakten:

Kontraktens synlighet?

Kontrakten syns inte och är inte sökbara i sin helhet i forskningsportalen. Inne i LUCRIS är övergripande information såsom titel, deltagare, finansiär, summa och tidsperiod sökbar för dem som kan logga in med sitt LUCAT. Inlagda kontrakt har alltså synlighet ”Restricted to LUCRIS users” tills de har knutits till ett projekt, då ändras synligheten (med viss fördröjning) till "Publik". Även med en "Publik" status är enbart en mycket begränsad information om finansiärens namn samt start- och slutdatum synlig i den publika forskningsportalen i relation till projektet det knutits till. 

FAQ om kontrakten:

Jag har hört att man skulle kunna skapa ett projekt direkt från ett kontrakt. Hur gör man det?

Ett projekt baserat på informationen i kontraktet kan skapas när kontraktet registreras i LUCRIS, du som skickar in kontraktet kan bock i rutan "Ska projekt skapas i LUCRIS?". Du som forskare kan be den som hanterar kontraktet på din enhet att beställa ett projekt i samband med att det skickas in för diarieföring och registrering i LUCRIS. Kom ihåg att du som forskare sedan måste gå in och fylla på information samt göra projektet synligt i portalen.

Vilken data om kontrakten finns i LUCRIS vid start 20160411?

De kontrakt som återfinns i LUCRIS vid lanseringen är inlästa från det nedlagda systemet eKontrakt. Kontrakt inkomna efter 20160122 kommer under de kommande veckorna även registreras i LUCRIS av den centrala funktionen. Det kommer ta några veckor innan vi är ”i fatt”. 

Vad gör jag om någon kontraktsinformation är fel?

Information om kontrakten i LUCRIS är enbart editerbara av kontraktsregistreringsfunktionen vid Forskningsservice. Om du hittar några felaktigheter: kontakta LUCRIS-supporten. 

För att lägga till kontrakt i LUCRIS använd detta webbformulär.

Sidansvarig:

Kontakt

Jörgen Persson
registrator
jorgen [dot] persson [at] fs [dot] lu [dot] se

Relaterade länkar

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen