Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lönesamtal

Inför lönerevisionen kommer din chef att bjuda in dig till lönesamtal. I lönesamtalet diskuteras årets prestation och utgör en viktig förberedelse inför de följande fackliga förhandlingarna i vilka ny lön beslutas.

I samtalet ges du möjlighet att ge din syn på det gånga årets prestationer. Därför är det viktigt att du kommer förberedd till samtalet. Se därför över vad din chef och du kommit överens om och diskuterat i tidigare samtal, och fundera över hur du upplever att du presterat. Med fördel kan du titta igenom de lönepåverkande faktorerna vi har vid universitetet och fundera över din prestation i relation till dessa.

Lönesamtalet ska vara en dialog kring dina prestationer. Din chef ger syn på hur han eller hon upplever du presterat, och du ges möjlighet till detsamma. Det kan vara bra att komma ihåg att ni inte diskuterar lön i form av kronor och ören, då detta kommer att tas upp till diskussion och förhandling i de följande fackliga förhandlingarna under september månad.

När ni är klara med samtalet ser ni till att samtalet dokumenteras. När de fackliga förhandlingarna är klara kommer din chef att återkoppla och motivera din nya lön till dig.

Läs mer om lönepåverkande faktorer för anställda

 

Sidansvarig:

Kontakt

Kontakta din närmaste chef eller personalfunktion inom din institution/fakultet eller motsvarande

 

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen