Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Medel för jämställdhetssatsningar

Lunds universitet vill stimulera jämställdhetsarbetet på universitetet med bland annat inbjudan att ansöka om riktade medel. Medfinansiering av en gästprofessor i Hedda Anderssons namn är en återkommande satsning, medan ansökan om medel för att stimulera en jämn könsfördelning bland professorer är en ny satsning som görs på uppdrag av universitetsstyrelsen.

Medel från Ledningsgruppen för jämställdhet och likabehandling

Lunds universitet arbetar på olika sätt med lika villkor och nu kan medarbetare och studenter vid Lunds universitet ansöka om medel för insatser som kan föra frågor om jämställdhet och lika villkor vid Lunds universitet framåt.

Medarbetare och studenter bjuds in att ansöka om medel för att föra frågor om jämställdhet och lika villkor inom Lunds universitet framåt. Följ anvisningarna noga och använd ansökningsblanketten.

Nästa inbjudan till att söka medel från Ledningsgruppen för jämställdhet och likabehandling kommer i november 2017 samt i november följande år.

Läs mer i de gamla anvisningarna till att ansöka om medel från Ledningsgruppen för jämställdhet och likabehandling (PDF 68 kB, nytt fönster)

Medel för att stimulera jämn könsfördelning bland professorer vid Lunds universitet

Universitetsstyrelsen har i fördelningsbeslutet för 2016 avsatt stimulansmedel för att främja en jämn könsfördelning bland professorer vid Lunds universitet. Medlen är menade för åtgärder som på såväl lång som kort sikt leder till en jämn könsfördelning på professorsnivå.

Fakulteter/motsvarande bjuds in att ansöka om medel för att stimulera jämn könsfördelning bland professorer.

En ny möjlighet att söka medel kommer att öppnas i oktober 2017.

Läs mer i förra årets inbjudan att ansöka om medel för att stimulera jämn könsfördelning bland professorer på Lunds universitet (PDF 48 kB, nytt fönster)

Medfinansiering av en gästprofessur i Hedda Anderssons namn

En anställning som gästprofessor i Hedda Anderssons namn grundar sig i en strävan efter en jämnare könsfördelning bland Lunds universitets professorer. Även en tidsbegränsad anställning av en gästprofessor av underrepresenterat kön kan ge positiv effekt avseende jämställheten vid Lunds universitet på lång sikt. 

Fakulteter/motsvarande bjuds in att ansöka om medfinansiering av en gästprofessor i Hedda Anderssons namn.

Nästa inbjudan till att söka medel för medfinansiering av professor i Hedda Anderssons namn kommer i oktober 2017 samt i oktober följande år.

Läs mer i förra årets inbjudan att ansöka om medfinansiering av en gästprofessur i Hedda Anderssons namn (PDF 45 kB, nytt fönster)

Frågor

Har du frågor om ansökningarna kan dessa besvaras av Lena Lindell, sekreterare i Ledningsgruppen för jämställdhet och likabehandling och Anna Maria Drake, ordförande i Ledningsgruppen för jämställdhet och likabehandling. Du når dem via jol [at] pers.lu.se

 

Sidansvarig:

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu.se
Om den här webbplatsen